Artikel

Werken topische crèmes tegen erectiestoornissen?

Werken topische crèmes tegen erectiestoornissen?

Er zijn veel wetenschappelijk bewezen behandelingen voor ED beschikbaar. Tot de nieuwste remedies behoren topische crèmes, die nu in sommige landen verkrijgbaar zijn. Deze crèmes zijn momenteel echter niet goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) voor gebruik in de Verenigde Staten.

Hoe te gebruiken

Mensen brengen topische ED-crèmes aan op het oppervlak van de penis en de omliggende gebieden. In sommige gevallen kan het nodig zijn de crème in de urinebuis aan te brengen.

De exacte toepassingsinstructies kunnen per product verschillen. De meeste crèmes vereisen echter dat de crème ten minste 30 minuten voor de seksuele activiteit wordt aangebracht.

Alternatieven
Een persoon zou moeten overwegen om met een professional in de gezondheidszorg te praten om de onderliggende oorzaak van hun ED te ontdekken.

Afhankelijk van wat de oorzaak is, kunnen de volgende alternatieve behandelingen worden overwogen:

Sekstherapie
Als de ED van een persoon te wijten is aan schuldgevoelens, negatieve seksuele ervaringen of zorgen met betrekking tot intimiteit, kan een seksuoloog hen helpen deze problemen te overwinnen.

Cockring en penispomp
Een penispomp, zoals een vacuüm erectieapparaat of VED, werkt door bloed in de penis te pompen, wat helpt bij het krijgen van een erectie. Een persoon kan deze gebruiken naast een penisring, die het bloed in de penis kan vasthouden om de erectie te behouden.